En liten oppdatering

Jeg har alltid trodd at jeg skulle komme til Wien om vinteren. Mange år med nyttårskonsert og hoppuke har gitt meg bildet av Østerrike som vinterland. Men i to dager har sola stekt, mens jeg har vandret rundt blant kjente bygg, som jeg riktignok aldri har sett før, annet enn på skjermen. Schønbrunn slott, hvor balletten danses under nyttårskonserten gav meg et nytt forhold til ordet slott. Helt enormt! Så var det Den Spanske rideskolen, konserthuset, Rådhuset, Museer og ikke minst orgelkonsert i St. Peters katedralen. En storslått by!! Kan gjerne besøkes igjen, helst med litt lavere temperatur. Jeg er jo ikke vant til sånt!

Tyskland blir nok aldri min favoritt. Ingen av de tre byene jeg besøkte hadde en atmosfære som fristet meg til å stoppe noe særlig der. Jeg kunne nok lett svidd av noen kroner på shopping i Munchen, men når jeg skal bære all bagasjen på ryggen er det heldigvis en effektiv begrensning i det.

Nå er jeg i Ljubljana, Slovenias hovedstad. En by mer i norsk størrelse, som Bergen omtrent. Jeg elsker store byer, men i denne sommervarmen er det godt å ta en pause fra de største gatene.

Så langt har turen gått uten de store tabbene, litt uvanlig for meg, men det kommer nok….. 🙂

Reklame
Categories: Kommentarer underveis | Stikkord: , , , , , | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: