Ferdig med Kroatia for denne gang

Siste kveld i Kroatia

Siste kveld i Kroatia

I går kveld ble jeg plutselig lei av å være i Kroatia. ikke at det er noe galt med Kroatia, men jeg bare fant ut at det var på tide å komme seg til Italia. Dermed var dagens plan ferga fra Dubrovnik til Bari, i Puglia, Italia. Fergeturen tar 7,5 timer og med billett på dekk og en pose med mat og frukt fra Konzum i hånda følte jeg meg nesten som en  båtflyktning der jeg ble geleidet utenom salongene og lugarene. Det var en god dag som båtflyktning. Sol og blankt hav hele veien. Jeg hadde ikke lyktes i å finne meg egnet overnatting før jeg dro fra Dubrovnik så jeg tenkte at jeg i verste fall fikk sette meg på et nattog til et eller annet sted. En time før ankomst sjekket jeg Hostelworld igjen og jammen var det ikke dukket opp et passende sted for meg, ikke langt fra fergekaia. Hostellet Olive Trees i Bari anbefales på det sterkeste. Det er så fint her, nå sitter jeg på takterassen med en kald pils og et fungerende internett. Stedet er nytt av året, rent og fint. Det drives av et ungt par som til og med serverer oss frokost.

Det er noen år siden sist jeg var i Italia, og jeg må bare si jeg elsker å være tilbake. Allerede mens båten la til kai fikk jeg første bekreftelsen på at ting er som de skal være her. De to havnearbeiderne som skulle fortøye båten var ikke helt enig om fremgangsmåten og diskusjonen inneholdt alle de faktene som bare italienere kan. I morgen begynner jeg å bevege med nordover så får jeg se hvor langt jeg kommer.

Men noen ord til om Kroatia; etter Hvar hoppet jeg på en buss fra Split til Kroatia. Det er ikke en reiserute for de som blir bilsyke akkurat, men naturen er helt fantastisk. Kysten veksler mellom klipper og små badeviker og utenfor er havet så helt utrolig asurblått. Beste ferietips må være å kjøpe en flybillett til Split eller Dubrovnik, leie en bil og sette avgårde på egenhånd. Du vil garantert finne din egen badevik langs veien. En helt annen ting, iskremen i Kroatia er minst like bra som i Italia, særlig yoghurtisen med kirsebær! Men, smilene sitter litt løsere hos italienerne da, selv om de kan lokkes frem i Kroatia også. Bare ikke hos damene på Tommys supermarked i Stari Grad. Den som klarer å få damene der til å smile må fortelle meg hvordan!

Love on the boat :-)

Love on the boat 🙂

Reklame
Categories: Kommentarer underveis | Stikkord: , , , , , , | 2 kommentarer

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “Ferdig med Kroatia for denne gang

  1. Jan Tore Asmussen

    Problemer å lese svart skrift på mørkeblå bunn.

  2. Jan Tore Asmussen

    Der ble det plutselig lesbart, gitt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: